Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Cristian Burci – 500 Miliardari Ediția 2011

Cristi_Burci_SS015.jpg
Nume: Cristian Burci Avere: 100-110 milioane de euro Varsta: 46 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Producție de vagoane și material rulant, publicitate Pasiuni: masini, sport

Omul de afaceri a intrat în afaceri imediat după Revoluţie. În 1991 a pus pe picioare grupul de publicitate Graffiti România, pe care l-a afiliat, în premieră, reţelei internaţionale BBDO. A fost protagonistul primei mari tranzacţii din media autohtonă: vânzarea televiziunii Prima TV şi a radiourilor Kiss FM şi Star FM către grupul SBS Broadcasting. Valoarea afacerii de atunci s-a ridicat la 30 de milioane de euro.

În acest moment controlează grupul IRS, cu activităţi în producţia de vagoane şi material rulant. Afacerile au scăzut însă constant, de la 400 de milioane de euro, în 2008, la 300 de milioane de euro în 2009 şi la doar 100 de milioane de euro anul trecut. O ştire importantă atrăgea atenţia jurnaliştilor, la mijlocul lunii august 2011: Cristian Burci se află în negocieri cu Verestoy Attila (care în 2010 deţinea 16% din IRS), pentru vânzarea grupului. Contactat, Cristian Burci a declarat pentru „Forbes România“ că există „un deal în construcţie“, iar Verestoy Attila se va implica activ în compania care va fi înfiinţată, fără a oferi însă mai multe amănunte. Businessul IRS este înregistrat în Luxemburg, iar sub umbrela acestuia, omul de afaceri Cristian Burci deţinea la închiderea ediţiei trei fabrici de vagoane şi material rulant în România, respectiv Astra Vagoane Arad, Romvag Caracal şi Meva Drobeta-Turnu Severin. Cert este că toate cele trei fabrici se confruntă cu grave probleme financiare, iar la finalul anului 2010 au intrat în insolvenţă.

Vezi care era averea lui Cristian Burci în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii