Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Cristian Borcea

cristi borcea.jpg
Avere: 60 de milioane de euro Vârstă: 40 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domenii: sport, turism, imobiliare

Cel mai vizibil acţionar al clubului Dinamo din ultimii zece ani s-a remarcat prin ataşamentul faţă de clubul din Ştefan cel Mare, şi nu pentru profit. Spune că echipa de fotbal este pe minus şi trebuie să aducă bani de acasă în fiecare lună, împreună cu Nicolae Badea, pentru a susţine echipa. Acţionarul supranumit „Shakira“ a jucat fotbal la juniorii lui Dinamo, dar a renunţat la cariera de fotbalist şi la 24 de ani a ajuns director de marke-ting pentru Dinamo: „Deţin acest record, greu de bătut la nivelul Ligii I“, se laudă el. În tinereţe, Borcea a preferat să lase şcoala pe planul doi şi să se angajeze pe postul de gestionar la o firmă cu butelii.

După ce a dezvoltat grupul de firme Crimbo gaz, care îmbuteliază şi comercializează gaz lichefiat, Borcea a vândut businessul către olandezii de la SHV Gaz pentru 50 de milioane de euro. „Am investit în hoteluri, saloane de frumuseţe, imobiliare, GPL şi propan, dar nu dau sume“, spune el. Borcea a inaugurat în primăvara acestui an hotelul de trei stele Premier din Botoşani, după o investiţie de 1,5 milioane
de euro. Borcea a cumpărat anul acesta ştrandul Ciurel din Crângaşi pentru câteva sute de mii de euro, iar profitul nu s-a lăsat aşteptat în cea mai călduroasă vară din ultimii ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii