Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Cris-Tim, rezultate după implementarea sistemului Kaizen: o creştere a cifrei de afaceri cu 17%

Compania condusă de Radu Timiş a anunţat că şi-a îmbunătăţit rezultatele în urma implementării sistemului de management Kaizen, început în luna august 2013.

Cris-Tim a introdus acest sistem prima dată la unitatea de productie de la Filipestii de Padure. Apoi, întreaga activitate a producătorului de mezeluri se bazează pe reducerea continuă a pierderilor şi a risipei şi pe dezvoltarea unei culturi a performanţei.

Radu Timiş a explicat, în cadrul conferinţei „Management de succes pentru businessul în perioada de criză”, că, în cazul companiei pe care o conduce a crescut productivitatea, s-au diminuat pierderile tehnologice, timpul de producţie a scăzut şi costurile au fost reduse. De asemenea, a crescut implicarea angajaţilor în identificarea şi soluţionarea problemelor din procesul tehnologic.

„După un an de zile de la implementarea sistemului Kaizen la procesarea cărnii, unde lucrează 800 de oameni, am ajuns la o creştere de productivitate de 30-40%, cu toate era de aşteptat numai 25%. Oamenii se simt mai bine la muncă, mai relaxaţi”, a spus Radu Timiş. În plus acesta a mai explicat că „pe primele şapte luni au crescut cu 17% cifra de afaceri şi EBITDA cu 50% – de aici se poate observa foarte bine care sunt rezultatele sistemului Kaizen”.

Potrivit Cris-Tim, angajaţii grupului implementează cu succes tehnica 5S, sunt entuziasmaţi de faptul că gestioneză mai eficient desfaşurarea activităţii prin meeting point, managementul vizual al KPI şi al standardelor de calitate, Asaichi şi cercurile calităţii. Toate aceste tehnici, împreună cu programele interne de popularizare a ideilor Kaizen şi sistemele de recompensare implementate au dus la creşterea moralului angajaţilor şi a gradului de satisfacţie. În urmatoarea perioadă, compania şi-a propus să pună un accent mai mare pe implicarea angajaţilor săi în implementarea Sistemului de Management Kaizen, prin workshopuri, acţiuni interactive şi stimulative.

Institutul Kaizen este o organizaţie globală de consultanţă în Managementul Îmbunătăţirii Continue a performanţei organizaţionale şi individuale, care operează în 30 de ţări din Europa, America, Asia-Pacific şi Africa. A fost creat de  Masaaki Imai în Japonia, în anul 1985. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii