FacebookTwitterLinkedIn

Moneda digitală Ethereum a atins cea mai mare cotă de piață în ultima săptămână a lunii mai, deoarece investitorii au profitat de scăderea prețurilor.

Cota de piață a Ethereum a crescut la aproape 27%, ajungând săptămâna trecută în topul investițiilor activelor criptografice, potrivit cifrelor CoinShares publicate marți, citate de Business Insider. Investitorii au obținut 46,8 milioane de dolari, ether devenind cel mai utilizat blockchain din lume.

Prețul Ethereum și al altor criptomonede s-au redus, Bitcoin scăzând sub pragul de 32.000 de dolari, în contextul în care piața criptografică se confruntă cu amenințări de reglementare. Ethereum a atins cel mai scăzut nivel al lunii pe data de 23 mai, cu o scădere de 24%, până la 1.737,47 dolari, față de sesiunea precedentă. Criptomoneda a fost sub presiune și cu o săptămână înainte, atunci când a fost coborât de la peste 4.000 de dolari.

Fluxurile de ieșire au rămas concentrate pe investiții în Bitcoin săptămâna trecută, lăsând cea mai tranzacționată criptomonedă din lume să înregistreze un declin de 4 milioane de dolari. Cu toate acestea, intrările pentru Bitcoin au fost încă pozitive pentru 2021, la 4,4 miliarde de dolari.

Intrările din activele criptografice au atins 298,4 milioane de dolari în luna mai, plasând activele totale la 45,1 miliarde de dolari, a mai declarat firma de analiză.