Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Bani și Investiţii |
|

Criptomoneda Ether a atins joi un nou maxim istoric, de 2.800 dolari pe unitate

Recordul înregistrat de criptomoneda ether, a doua cea mai mare din lume după valoarea de piață, vine pe fondul declinului dominaţiei bitcoin.
Ethereum

Aceste evoluţii au apărut după ce Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) a anunţat, miercuri, că a emis prima sa obligaţiune digitală pe blockchainul Etherum, reţeaua care stă la baza ether, potrivit CNBC.

Anunțul făcut de BEI a determinat speculații potrivit cărora moneda digitală ether devine interesantă pentru instituţiile financiare importante. De altfel, majoritatea criptomonedelor importante au fost tranzacţionate în creştere, joi, stimulate de avansul ether.

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă a lumii, a scăzut cu circa 16% la 54,471 de dolari pe unitate, faţă de un maxim istoric de aproape 65.000 de dolari pe unitate, atins în această lună.

Scepticii criptomonedelor susțin însă că atât Bitcoin, cât și celelalte monede digitale sunt o bulă speculativă. Stephen Isaacs, președintele comitetului de investiții al companiei de consultanță financiară Alvine Capital, a declarat pentru CNBC că Bitcoin se află într-o “bulă” care va exploda.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii