Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Criptomoneda Bitcoin a trecut de 15.000 de dolari, cel mai înalt nivel din 2018

Criptomoneda Bitcoin a depășit 15.000 de dolari, pentru prima dată din ianuarie 2018, înregistrând o creștere de circa 9% pe fondul incertitudinilor legate de alegerile prezidențiale din SUA.  
shutterstock_Bitcoin-auriu

Valoarea unui Bitcoin a crescut cu peste 30% de la începutul lunii octombrie, după ce PayPal a anunțat că va permite clienților săi să cumpere și să vândă moneda digitală pe platforma sa, transmite NYPost.com.

Cea mai cunoscută criptomonedă din lume a fost tranzacţionată joi la un preţ de  15.254,04 dolari pe unitate, în creștere cu 8,7%.

Investitorii speră, de asemenea, că limita finită a Bitcoinului – rețeaua având un maximum de 21 de milioane de monede – va contribui la creșterea valorii acesteia, pe măsură ce guvernele din întreaga lume planifică măsuri de stimulare a economiilor afectate de pandemie.

Analiștii JPMorgan au spus luna trecută că valoarea Bitcoin s-ar putea „dubla sau tripla”, deoarece devine din ce în ce mai mult o monedă „alternativă” mai atractivă față de aur.

Moneda Bitcoin a făcut vâlvă în rândul analiștilor în decembrie 2017 când a atins un maxim istoric de aproape 20.000 de dolari, dar 12 luni mai târziu aceasta a valorat doar aproximativ 3.000 de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii