Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

Criminalitatea cibernetică generează pierderi anuale de 23 de miliarde de dolari

Incidentele de criminalitate cibernetică sunt responsabile pentru pierderi financiare estimate la 23 de miliarde de dolari, în vreme ce 2578 de persoane ar trebui să își dedice 70 de ani din viață pentru a rezolva problemele generate de acest fenomen la nivel global, arată Microsoft Computing Safety Index.
spam_mail_virus.jpg

Problema securității cibernetice atrage din ce în ce mai multă atenție, având în vedere tendința de creștere a numărului de infracțiuni cibernetice înregistrată în ultimii ani, potivit studiului Microsoft.

În România, 66% dintre utilizatorii de internet consideră că nu au suficiente informații referitoare la riscurile generate de fenomenele de criminalitate cibernetică şi nici instrumente pentru a se apăra împotriva acestora .

În același timp, vârsta la care copiii încep să acceseze internetul şi, prin urmare, să fie expuși la riscuri similare continuă să scadă, ajungând la o medie de 8 ani conform celui mai recent studiu realizat de Salvați Copiii.

Rata pirateriei cibernetice înregistrată de o țară este un indicator puternic al ratei de contaminare cu viruși malware în țara respectivă (o corelare pozitivă de 0,79), potrivit unui un studiu realizat recent de The Business Software Alliance (BSA)

România se numără printre țările cu cel mai mare risc, 62% dintre programele software instalate în 2014 fiind contrafăcute, comparativ cu media globală de 42%. Printre riscurile asociate cu programe software contrafăcute, 64% dintre utilizatorii globali au menționat că hackerii ar putea obține acces neautorizat la sistemele lor, în vreme ce 59% s-au referit la pierderea datelor.

Studiul Microsoft Computing Safety Index (MCSI) mai arată că: 24% din populația utilizatoare de internet la nivel global s-a confruntat cu viruși online, 15% dintre aceștia au devenit victime ale atacurilor de tipul phishing, 17% dintre ei au declarat că reputația personală le-a fost compromisă.

Cu toate acestea, mai puțin de 20% au luat măsuri active pentru înlăturarea informațiilor online care le-ar putea afecta reputația, potrivit MCSI.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii