FacebookTwitterLinkedIn

„Jaful de la Hatton Garden: Ultima lovitură”este povestea unui grup de recidivişti, majoritatea pensionari între 60 şi 70 de ani, care dau o ultimă lovitură pentru a-şi trăi anii senectuţii în lux. Aceasta a fost cea mai îndrăzneaţă lovitură din istoria criminalităţii britanice, iar hoţii au furat aur, bijuterii şi bancnote în valoare de 14 milioane de lire.

Hatton Garden Safe Depository era privit ca unul dintre cele mai sigure seifuri din Londra. Cu toate acestea, o bandă de infractori a pus la cale un plan pentru a pătrunde în seif și a fura mai multe milioane de lire, după care să se retragă la pensie. Vinovaţii aveau legături cu lumea interlopă a Londrei, iar „CV-urile lor” criminalistice se întindeau pe zeci de ani.

„Jaful de la Hatton Garden: Ultima lovitură” cuprinde interviuri cu comandantul recent pensionat Peter Spindler, care a condus ancheta, cu scriitorul Wensley Clarkson, cel care va lansa o carte despre acest jaf şi cu o victimă care a pierdut sute de mii de lire. De asemenea, documentarul include grafică 3-D pentru a ilustra modul în care lovitura a fost executată și filmări din locațiile cheie în care conspiratorii s-au întâlnit, cum ar fi cafenele și pub-uri din toată Londra.

Documentarul va fi prezentat de Martin Brunt, corespondent Sky News specializat în spargeri, care a documentat şi alte cazuri din trecutul acestor infractori.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE SPORT ÎN APRILIE 2016

Televiziunea Crime + Investigation este disponibilă prin UPC, Telekom, DCS şi Orange TV șu este deținută de A+E Networks UK, un joint venture între A+E Networks® şi Sky.

A+E Networks UK are în portofoliul său canale de televiziune tematice History, History HD, Lifetime, Lifetime HD, Crime + Investigation, Crime + Investigation HD şi H2.