Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Creștinii catolici sărbătoresc Paștele

Creştinii catolici sărbătoresc în această duminică Învierea Domnului - Paştele, cea mai mare sărbătoare a Creştinătăţii, iar, în condiţiile restricţiilor impuse de declararea stării de urgenţă, celebrările vor fi oficiate în biserici de preoţi şi transmise online, notază Agerpres.
 aboneaza-te
masa-de-paste

Preotul Fracisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti: „Trăim vremuri de încercare şi nu ne-am închipuit vreodată că vom ajunge în vremuri moderne să fim cuprinşi de această imposibilitate de a participa la Sărbătoarea Învierii. Nici un război nu ne-ar fi îndepărtat de biserică. Iată că o face un virus. Avem o părere de rău că credincioşii noştri nu se pot spovedi şi împărtăşi. Dar toate măsurile impuse de autorităţi credem cu tărie că sunt pentru salvarea noastră. Pentru mântuirea noastră este Învierea lui Isus, dar pentru salvarea noastră, a vieţilor noastre, avem toate aceste măsuri de prudenţă, ca să nu ne infectăm cu acest virus”.

Arhiepiscopul mitropolit de Bucureşti, Aurel Percă, informa, zilele trecute, într-o Scrisoare circulară pentru Săptămâna Sfântă şi Paşte pe timp de epidemie, că în acest an ceremoniile din Săptămâna Mare şi ale Solemnităţii Învierii Domnului vor fi celebrate în biserici fără participarea credincioşilor.

Conform dispoziţiilor date de autorităţi, este permisă doar participarea absolut restrânsă a acelor persoane care au un rol activ în celebrări.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii