Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Creșteri record pentru box-office-ul european: 7,2 miliarde de euro

Potrivit unui raport publicat joi de Observatorul European al Audiovizualului, în Uniunea Europeană, box-office-ul cinematografic a depășit 7,2 miliarde de euro în 2019, creșterea estimată fiind de 6,3%.  
 aboneaza-te
cinema

Potrivit unui raport publicat joi de Observatorul European al Audiovizualului, în Uniunea Europeană, box-office-ul cinematografic a depășit 7,2 miliarde de euro în 2019, creșterea estimată fiind de 6,3%, informează Agerpres.

Anul trecut, încasările din cinematografele europene au fost cu 430 de milioane de euro mai mari decât cele înregistrate în 2018. Cifra, care nu a fost ajustată cu indicele inflației, este a doua cea mai bună performanță din ultimii cinci ani.

Creșterea încasărilor a fost determinată de creșterea prezenței în cinematografe. Numărul spectatorilor a crescut cu 5,3%, înregistrându-se 1,006 miliarde în 2019, față de 954 de milioane de spectatori în 2018.

Încasările cinematografice au cunoscut o evoluţie aproape omogenă la nivelul Uniunii Europe, crescând în 21 de ţări, scăzând doar în trei ţări şi rămânând constante în două ţări. Din punct de vedere geografic, creşterea generală a box-office-ului european s-a bazat pe creşterile semnificative ale încasărilor raportate în Germania, Franţa, Italia, Olanda şi Spania. Cu toate acestea, încasările au scăzut în Marea Britanie, Suedia şi România.

Graficul publicat de Observatorul European al Audiovizualului arată că numărul spectatorilor din România a scăzut cu 1,6%, coborând de la 13,3 milioane în 2018 la 13,1 milioane în 2019.

Filmele care au adus cele mai mari încasări în box-office-ul european în 2019 au fost “The Lion King” şi “Avengers: Endgame”. Volumul producţiei cinematografice din UE a continuat să crească,iar numărul lungmetrajelor produse în ţările din UE a crescut de la 1.807 în anul 2018 la 1.881 în anul 2019, acestea împărțindu-se în 1.135 de lungmetraje de ficţiune și 746 de lungmetraje documentare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii