FacebookTwitterLinkedIn

Conform datelor momondo.ro, interesul românilor de a călători către Canada în 2018 a crescut cu 16% față de 2017. Principalele destinații către care călătorii români se îndreaptă pe parcursul acestui an sunt Toronto și Montreal.

În același timp, o altă facilitate de călătorie importantă care a fost anunțată cu privire la zborurile de la București către aceste două destinații i-ar fi putut, de asemenea, determina pe mai mulți români să plănuiască o călătorie în Canada anul acesta. Începând cu luna iunie 2018, vor fi introduse zboruri directe, dus-întors, de la București la Toronto și, respectiv, la Montreal, pentru perioada verii.

Cele mai multe căutări de zbor cu plecare din București sunt către Toronto. Datele momondo.ro arată o creștere de 52% în 2018 pentru zborurile către această destinație, zboruri făcute în perioada 1 decembrie 2017 – 31 decembrie 2018, comparativ cu aceeași perioada a anului trecut. Un interes crescut a fost înregistrat totodată pentru zborurile către Montreal: românii au căutat cu 18% mai mult zboruri cu plecare din București către orașul canadian. 

Deși sunt tot mai mulți români interesați să plece către Canada odată cu facilitatea de călătorie valabilă de la 1 decembrie 2017, destinația îi atrage pe aceștia pentru o perioadă limitată de timp.

Cele mai multe căutări (90%) efectuate de către călătorii români sunt pentru un zbor dus-întors în 2018. Atât Toronto, cât și Montreal sunt destinații unde românii plănuiesc să petreacă o vacanță în medie de o lună de zile în acest an.

„Posibilitatea pe care românii o au de-acum înainte de a călători către Canada fără viză reprezintă o oportunitate de a planifica vacanțe către o destinație mai îndepărtată și pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a explora cultura specifică locului, așa cum am observat analizând căutările de zbor pe care aceștia le-au făcut în ultimele două luni pe momondo.ro. Pentru a fi mai ușor să găsească cele mai bune oferte de zbor, ei pot folosi una dintre funcțiile noastre – Alerta de Preț – și, prin setarea acesteia pentru zboruri către Canada, primesc notificări direct pe email de fiecare dată când observăm o scădere semnificativă a prețului pentru rutele pe care ei le-au selectat”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo.

Citește și Calendarul artei: alte 5 muzee se deschid în lume – partea I