Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Creşterea salariului minim la 800 de lei ar putea falimenta firmele mici

salarii.jpg
Intenția Guvernului de a majora în acest an salariul minim la 800 de lei ar putea impinge spre faliment sau spre piața neagră câteva mii de firme mici din România, avertizează reprezentanţii întreprinzătorilor .

Reprezentanții Consiliului pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) sunt de acord cu majorarea salariului minim de la 700 de lei la 800 lei din considerente sociale, însă atrag atenția asupra corelării oricărei majorări salariale cu productivitatea muncii.

În România creşterea salariului minim a fost facută peste nivelul de creştere a productivităţii, din 2000 încoace. Trebuie luate măsuri de corelare între cei doi indicatori, altfel se generează inflaţie, iar unele firme vor avea probleme cu suprevieţuirea şi cu exporturile, pentru că scade competitivitatea", a declarat Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Potrivit acestuia, măsura va afecta negativ câteva mii de firme, care nu vor rezista la această creştere. “Acestea fie vor intra în  faliment, fie se vor duce pe piaţa neagră", a spus Nicolescu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii