FacebookTwitterLinkedIn

Schimbările minore în obiceiurile de la locul de muncă pot face o diferență majoră în ceea ce privește productivitatea și eficiența. Calitatea muncii va crește, în timp ce timpul alocat sarcinilor importante se va reduce considerabil, dacă vei lua aceste măsuri:

Prioritizează

Poți schimba oricând fluxul de muncă, așa că e important să stabilești cu precizie care sunt prioritățile, care sunt obiectivele pe termen scurt și lung și care sunt sarcinile care trebuie îndeplinite pentru atingerea acestor obiective. Există modalități mai bune de a structura ziua de lucru pentru angajații tăi, astfel încât să își atingă obiectivele zilnice? Furnizează fiecărui membru al echipei un plan și încurajează-i pe toți să își facă o listă pentru a se asigura că își vor duce la bun sfârșit sarcinile prioritare și că vor lucra eficient.

Deleagă

Sigur că poate părea riscant să faci asta, dar adevărul este că responsabilizarea contribuie la starea emoțională bună și la satisfacția profesională a angajaților. Așadar, ține-ți specialiștii ocupați cu taskuri care să le aducă satisfacție și nu le încărca programul cu atribuții minore, pe care le poate face altcineva. Cu cât le oferi mai mult șansa de a învăța lucruri noi și de a se dezvolta, cu atât va avea de câștigat compania.

Automatizează

Uneltele potrivite și echipamentul corespunzător pot fi de ajutor în ceea ce privește eficiența. Nu e nimic mai contraproductiv decât o imprimantă înceată sau decât un program software care funcționează anevoios. Pe de altă parte, departamentul de resurse umane poate pierde timp prețios cu activități de payroll, în loc să se ocupe de lucruri importante cum ar fi evaluarea angajaților din alte echipe; pune-le la dispoziție un program de calcul salarial și le vei câștiga mult timp pentru lucrurile cu adevărat importante.

Îmbunătățește condițiile de la locul de muncă

O temperatură de 20-21 grade Celsius este ideală pentru birou. Angajaților nu le va fi nici prea frig, nici prea cald, așa că nu-și vor ocupa timpul căutând aeroterme sau pături și nu vor avea discuții interminabile privind setarea termostatului. Pe de altă parte, alegerea unui mobilier de calitate, reglabil, care le permite tuturor o poziție confortabilă, poate contribui, de asemenea, la creșterea eficienței. Cere-le feedback cu privire la ce poate fi îmbunătățit și implementează, astfel încât să le oferi cele mai bune condiții de lucru.

Oferă-ți sprijinul și setează obiective realiste

O problemă des întâlnită în rândul managerilor este că nu pot estima întotdeauna dacă subordonații lor sunt performanți sau nu. Echipa are nevoie de stimulente pentru a-și îndeplini sarcinile? Ajută-i, propunând obiective pe care le pot atinge. Oferă-le o direcție clară atât executanților, cât și celor care supervizează și fă-ți clare așteptările. Acest lucru le va spori productivitatea, datorită clarității cu care au fost exprimate obiectivele.

Recompensează

Încurajează, motivează și recompensează. Fii vocal în ceea ce privește recunoașterea meritelor și învață să fii critic doar într-un mod constructiv. Oferă recompense pentru realizările profesionale – tichete cadou, bonusuri, zile de concediu sau ieșiri la restaurant, chiar și o cafea poate fi o modalitate de a-ți exprima mulțumirea și aprecierea. Dacă obișnuiești să faci asta, asigură-te însă că recompensele sunt proporționale cu dimensiunea realizărilor și că nu vei face discriminări care pot provoca frustrări în interiorul echipei. Atunci când sunt motivați și simt că sistemul de recompensare este fair play, angajații tăi pot deveni mai implicați și mai productivi în activitățile pe care le desfășoară.

Tu cum îți menții angajații fericiți la locul de muncă și productivi? Care sunt tehnicile care te ajută să îi motivezi, să le păstrezi focusul și să îi determini să își dorească mai mult de la ei înșiși în egală măsură în care își doresc să contribuie la creșterea companiei?