Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Opinii |
|

Creșterea populației: Câți oameni vor fi pe glob în 2100?

Conform unei analize publicate pe platforma Visual Capitalist și potrivit predicțiilor ONU, se așteaptă ca populația Pământului să ajungă la un ritm de creștere de doar 0,1% / an la sfârșitul secolului XXI.
 aboneaza-te
populația globului

Conform unei analize publicate pe platforma Visual Capitalist și potrivit predicțiilor ONU, se așteaptă ca populația Pământului să ajungă la un ritm de creștere de doar 0,1% / an la sfârșitul secolului XXI. Omenirea a intrat într-un trend descendent după anii 1960, când s-a atins vârful sporului natural, cu un ritm de creștere a populației cu 2,1%/ an, informează Digi 24.

Economistul Max Roser a realizat un grafic prin care demonstrează că populația globului a atins vârful maxim de creștere în anii 1960 și de atunci e într-o continuă scădere. Efectul este o creștere mai lentă a numărului de locuitori pe glob. Prin urmare, la sfârșitul acestui secol, estimările arată că vor fi 11,2 miliarde de oameni pe Pământ.

Scăderea ritmului de creștere a populației a fost influențată de câțiva factori, precum scăderea fertilității, politicile guvernamentale și urbanizarea. Așadar, structura piramidei populației se va schimba drastic din cauza numărului scăzut de nașteri și a sistemului de sănătate precar în țările încă în dezvoltare.

În timp, este posibil ca forma piramidei populației globale să se modifice de la Starea 1 (rată mare a nașterilor, rată mare a deceselor) înspre Starea 4 (rată mică a nașterilor, rată mică a deceselor). Acest lucru va conduce la o creștere a vârstei medii a populației globale, relatează Digi 24.

Predicțiile arată că, la sfârșitul secolului, vârsta medie a populației va depăși 40 de ani, iar în țările foarte dezvoltate, precum Japonia și statele din Europa, va fi chiar mai mare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii