Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Creșterea locurilor de muncă din SUA încetinește în iulie

Creșterea forței de muncă din SUA a încetinit de la jumătatea lunii iulie, pe fondul creșterii numărului de noi cazuri de COVID-19
 aboneaza-te
somaj

Creșterea forței de muncă din SUA a încetinit de la jumătatea lunii iulie, pe fondul creșterii numărului de noi cazuri de COVID-19, conform Reuters. Această scădere arata că redresarea economică după criza coronavirus se produce și ea cu întârziere.

Raportul privind ocuparea forței de muncă publicat vineri de Departamentul Muncii arată că se fac presiuni asupra Congresului și Casei Albe pentru a grăbi negocierile privind un alt pachet pentru ajutorarea angajaților.

În timpul negocierilor, s-au adus în discuție și problemele majore, precum ajutoarele guvernamentale pentru zeci de milioane de șomeri. Acordarea ajutorului de șomaj de 600 de dolari pe săptămână  a expirat săptămâna trecută, în timp ce mii de întreprinderi au luat împrumuturi de la guvern pentru a oferi salarii angajaților.

O veste și mai proastă pentru președintele Donal Trump ar fi o a doua prăbușire a pieței muncii. Sung Won Sohn, profesor de finanțe și economie la Loyola Marymount University din Los Angeles, a declarat că “Aburul a ieșit din motor, iar revenirea economiei a început să încetinească”.

El a mai adăugat că pierderea impulsului economic va continua și îngrijorarea cea mai mare este că numărul de cazuri crește, iar lipsa de atitudine a Congresului ar putea împinge din nou angajările pe un teritoriu negativ.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii