Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Analize |
|

Creșterea globală în domeniul construcțiilor este prognozată la 6,6% pentru 2021

Investițiile în infrastructură care vor stimula creșterea economică globală prognozată pentru următorul deceniu aduc presiuni mari pentru domeniul construcțiilor. Acestea sunt asociate cu schimbările climatice și cursa către zero emisii nete de gaze cu efect de seră (zero net), potrivit raportului publicat de Marsh și Guy Carpenter, realizat în colaborare cu Oxford Economics.
Close,Up,Of,Industrial,Bricklayer,Installing,Bricks,On,Construction,Site

Potrivit raportului, creșterea globală în domeniul construcțiilor este prognozată la 6,6% în 2021 și la 42% până în anul 2030. În cea mai mare parte, această evoluție este produsă de facilitățile guvernamentale și de cererea de construcții rezidențiale. Totuși, raportul avertizează că pe măsură ce sectorul crește, sporește și riscul de poluare și producția deșeurilor mari. Extinderea ariilor construite reprezintă, în prezent, circa 40% dintre emisiile de gaze cu efect de seră, la nivel global.

Conform studiului, schimbările climatice alături de cursa către zero emisii sunt, probabil, cele mai mari provocări cu care se confruntă domeniul construcțiilor. Necesitatea de a reduce radical cantitatea de carbon integrată în construcțiile noi va conduce la dezvoltarea unui nou domeniu – al deconstrucțiilor – care va reutiliza stocurile urbane uriașe de materiale de construcții disponibile.

„Schimbările climatice și agenda ESG – alături de riscurile și oportunitățile pe care le prezintă – se numără printre cele mai mari provocări cu care se va confrunta domeniul construcțiilor în următorii 10 ani. Atât agenda ESG, cât și schimbările climatice modifică profilurile de risc ale sectorului. Organizațiile trebuie să se adapteze pentru a valorifica potențialul masiv de creștere din construcții. În același timp, companiile trebuie să joace un rol esențial în dezvoltarea economiilor și a comunităților din întreaga lume”, declară Richard Gurney, Global Head of Construction, Marsh Specialty.

Strategiile ESG pentru sustenabilitate în ceea ce privește mediul, societatea și guvernanța au beneficiat de finanțare suplimentară, în creștere cu 28%, produsă de un flux de strângere de fonduri orientat în această direcție. În condițiile în care, de regulă, cea mai mare parte a finanțărilor sunt alocate de către marile companii de construcții și dezvoltatori în zona infrastructurii, raportul apreciază că există oportunități pentru acele companii care vor dezvolta noi tehnologii, proiecte și procese.

„Industria construcțiilor intră într-o perioadă a oportunităților interesante, dar și una care va necesita noi modalități de abordare a riscurilor de către sectoarele asigurărilor și reasigurărilor. Aceste dinamici presupun alocarea eficientă a cunoștințelor de la cei care promovează inovația în construcții până la actualii din reasigurări. Înțelegerea profilului de risc în schimbare, a impactului noilor tehnologii și a surselor de capital va fi decisivă pentru a permite asigurătorilor și reasigurătorilor să stabilească platforme de subscriere și să ofere produse care să corespundă cu nevoile în schimbare din domeniul construcțiilor”, adaugă Simon Liley, Co-Head, Global Engineering, Guy Carpenter.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii