Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Creșterea economiei chineze a încetinit sub 7% pentru prima oară din 2009

Creșterea economică din China a încetinit la 6.9% în trimestrul al treilea, coborând astfel la mai puțin de 7% pentru prima dată după 2009, conform datelor guvernamentale publicate luni, informează MarketWatch.
china.jpg

Datele sugerează că măsurile guvernamentale de susținere a activităților economice nu au fost suficiente pentru a opri încetinirea creșterii.

Cu toate acestea, avansul PIB este mai rapid decât ritmul de 6,8% anticipat de analiști. Totodată, în primul semestru, economia Chinei a înregistrat o creștere de 7%, iar în trimestrul al treilea, economia chineză a avansat cu 1,8% comparativ cu trimestrul anterior.

VEZI CINE ESTE CEL MAI BOGAT OM DE AFACERI DIN CHINA

Potrivit CNN Money, președintele Chinei Xi Jinping este conștient de gravitatea situației și de repercusiunile ce pot apărea din cauza încetinirii economice din China, care a afectat prețul materiei prime la nivel mondial, implicit activitatea economică a țărilor ale căror activități depind de exporturile din China. „În calitate de economie cu un impact asupra altor piețe internaționale, China trebuie să ia cât măsuri în fața acestei încetiniri a economiei”, a declarat Xi Jinping într-un interviu acordat publicației Reuters.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii