Cautare
, Contributor

Auto |
|

Creștere de 35% pentru Porsche în România anul trecut

Cayenne_(640x427).jpg
Marca Porsche a livrat anul trecut clienţilor români 138 de automobile, depăşind cu peste 35% performanţele obţinute în 2011.

După ce anul 2011 a marcat ieşirea din criză pentru producătorul de automobile sport de lux, Porsche reuşind să fie prima marcă auto din România care a revenit la performanţele anterioare anului 2009 cu rezultate peste aşteptări, 2012 a confirmat ascensiunea mărcii în topul preferinţelor clienţilor români. Modelul Cayenne a înregistrat cea mai importantă creştere în materie de vânzări, cu 102 modele comercializate şi 48% creştere faţă de anul 2011. Şi modelul Carrera a avut un volum în creştere cu 45% faţă de anul trecut.

Citeşte un reportaj şi vezi o GALERIE FOTO de la fabrica Porsche din Leipzig, oraş din fosta Republică Democrată Germană unde va fi produs noul Porsche Macan.

”Pentru Porsche, anul trecut a reprezentat al doilea cel mai bun an din istorie, după recordul de vânzări din perioada de boom 2007-2008.Pentru 2013 avem obiective şi mai ambiţioase, şi anume să ne impunem un nou record propriu de vânzări, cu peste 150 de automobile livrate până la finalul anului”, spune Dana Cortina, director general Porsche Inter Auto România. ”Numeroasele lansări pe care le pregătim clienţilor noştri în acest an, pe lângă cele două deja anunţate – modelele Cayenne S Diesel şi Cayman – ne determină să fim optimişti cu privire la perioada ce urmează.”

La nivel mondial, producătorul a livrat nu mai puţin de 141.075 de automobile, cu 18,7% mai multe decât în 2011. De altfel, în ultimii 3 ani, producătorul de maşini sport din Stuttgart şi-a crescut numărul de automobile livrate clienţilor cu 83,9%.

Porsche Inter Auto România face parte din Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, reţeaua globală de retail a mărcilor Holdingului Porsche din Salzburg. Reţeaua Porsche Inter Auto România comercializează, prin intermediul celor 5 centre auto, automobile Volkswagen, Skoda, Audi şi SEAT.

Porsche Inter Auto este importator şi distribuitor exclusiv pentru marca Porsche în România şi comercializează modelele 911 Carrera, Boxster, Cayman, Panamera, Cayenne.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii