Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Evenimente |
|

Creștere cu peste 50% a acțiunilor Allegro în prima zi de tranzacţionare la Bursa de la Varşovia

Cea mai mare platformă de comerț online din Polonia, Allegro a înregistrat un debut bursier fulminant.
 aboneaza-te
shutterstock_701797258

Acţiunile acesteia au urcat cu 51,2%, după cea mai mare Ofertă Publică Iniţială (IPO) la Bursa de la Varşovia din ultimii ani, transmit DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

“Începând de luni după amiază, ne vom concentra din nou pe clienţi, pe vânzători, pe angajări”, a afirmat directorul general al Allegro, Francois Nuyts, la o conferinţă de presă.

La deschiderea şedinţei bursiere de luni, acţiunile Allegro se tranzacţionau la 65 zloţi (17,19 dolari), după ce preţul stabilit pentru IPO a fost de 43 zloţi per titlu.

Allegro, înfiinţată în urmă cu peste 20 de ani pentru a rivaliza cu eBay, devine cea mai mare companie de la Bursa de la Varşovia, detronând dezvoltatorul de jocuri video CD Projekt RED, creatorul jocului de succes internaţional “The Witcher”.

Allegro a cunoscut o creştere remarcabilă, cifra de afaceri înregistrând un avans de 19% în 2018, de 31,1% în 2019 şi de 51,8% în cursul primelor şase luni ale acestui an. De asemenea, profitul net a ajuns la 289,7 milioane zloţi (65 milioane euro) în primul semestru, faţă de 195,7 milioane zloţi în perioada similară a anului trecut.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii