Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Crește prețul benzinei în Europa. Care sunt principalele motive

Europa crește prețul benzinei în ciuda cererii care este mult mai mică din cauza măsurilor de carantină și a restricțiilor impuse de pandemie. Principalele motive ar fi producția redusă a rafinăriilor de pe continent, dar și a majorărilor exporturilor de combustibili.

La începutul lunii aprilie prețul de tranzacționare al benzinei comparativ cu ţiţeiul brut a atins cel mai ridicat nivel de după 2017, ducând preţurile de vânzare cu amănuntul la cel mai ridicat nivel din ultimii ani în mai multe state mari consumatoare de pe continent, inclusiv în Germania, Franţa şi Italia, potrivit Bloomberg.

Cel puţin un sfert dintre facilităţile care produc benzină la rafinăriile din nord-vestul Europei au fost scoase recent din funcţiune pentru lucrări de mentenanţă sau întreruperi neprogramate. Aceasta a redus şi mai mult producţia de benzină într-o perioadă în care şi aşa rafinăriile procesau mai puţin ţiţei din cauza pandemiei. Dacă la aceasta se adaugă şi exporturile solide, în special spre SUA, creşterea preţurilor sugerează că piaţa a contrabalansat cu mult pierderea cererii.

“Există exporturi mari de benzină din Europa spre alte regiuni importante”, spune Mark Williams, analist la firma de consultanţă Wood Mackenzie Ltd., adăugând că revenirea cererii în SUA influenţează piaţa europeană.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii