Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Travel |
|

A crescut numărul românilor cu vârste între 24 și 45 de ani care călătoresc cu interese de afaceri

Dintre românii care călătoresc pentru afaceri, 44% călătoresc în România și 12% în Europa, arată rezultatele celui ma recent Studiu Național de Audiență (SNA) FOCUS realizat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT).
 aboneaza-te
travel

Numărul românilor care călătoresc pentru afaceri este în creștere, potrivit rezultatelor celui mai recent Studiu Național de Audiență (SNA) FOCUS realizat de BRAT.

Astfel, în anul 2014, 15% dintre români călătoresc pentru afaceri față de doar 10% în 2006. Cei care circulă în interes de afaceri sunt în general bărbații – 70% –, față de doar 30% femei, cu vârsta cuprinsă între 24 și 45 ani, venituri mari și studii superioare, arată studiul.

Tendințele acoperă perioada 2006-2014, iar universul studiului este reprezentat de populația din mediul urban din România cu vârsta cuprinsă între 14 și 64 de ani. Studiul măsoară preferințele de consum de bunuri și servicii ale populației urbane. Caracterul continuu al studiului și eșantioanele mari (peste 10.000 de interviuri anual) permit observarea fluctuațiilor preferințelor populației și studierea lor în raport cu evoluția socio-economică din România. Marja de eroare este de  +/-0.8%.

În același timp, din ce în ce mai puțini români  își permit să plece în călătorii de agrement. După un maxim atins în anul 2009, când 67% dintre români au fost plecați în vacanță, în prezent procentul acestora abia atinge 57%.

Ca destinații de vacanță, românii aleg în continuare România – 66%  –, deși procentul este în scădere: 77% își petreceau concediul în țară în anul 2010.

În urcare este numărul românilor care aleg să-și petreaca vacanța în Europa, 14% astăzi față de 10% în 2006.

Rezultatele studiului (SNA) FOCUS arată, de asemenea, și că numărul românilor care apelează la o agenție atunci când își planifică o călătorie descrește. Doar 17% dintre cei care au efectuat minim o călătorie de agrement în ultimul an au apelat la o agenție de turism.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii