FacebookTwitterLinkedIn

Creșterea cu 7,4% a publicității pe nișa filmelor este moderată. Dar în interiorul acestui segment, care cuprinde numai puțin de 11 televiziuni specializate, au avut loc variații semnificative în cazul unor stații.

Astfel, volumul de audiență pentru reclamele difuzate de Pro Cinema, parte a grupului american CME în România, a crescut puternic față de anul trecut: 37,6%. Pro Cinema a livrat cel mai mare buget de audiență pentru clienții publicitari: 20.198 GRP’30 pe targetul comercial (urban, 18 – 49 de ani). Pe baza punctelor de audiență (GRP), clienții publicitari cumpără timpi de reclame la televiziuni.

Următoarele două televiziuni, AXN și DIVA, au suferit scăderi ale bugetelor de publicitate: 4%, respectiv 25%.

O ascensiune demnă de remarcat a avut Paramount care a furnizat 6.130 GRP’30 pe targetul comercial. Paramount se anunță un jucător redutabil pe această nișă începând din toamana acestui an.

Acasă Gold, televiziunea de telenovele, și-a conservat livrările de audiență de anul trecut (scădere de doar 2,4%).

Creșteri importante ale volumelor de publicitate au înregistrat Comedy Central Extra (306%) și AXN White (62,6%).

Universal Channel a suferit o prăbușire de 87,4% a volumului de publicitate, din cauza scoaterii sale de pe rețeaua de cablu RCS & RDS. De altfel, începând din 30 aprilie a.c., Universal Channel s-a retras de pe piața românească, Universal Networks International rămânând în portofoliu cu DIVA și E! Entertainment.