Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Afaceri |
|

Cresc prețurile la decorațiunile de Crăciun

Criza de materii prime din fabricile din China ridică prețurile la decorațiunile și ornamentele de Crăciun.
Christmas,Decoration,On,Abstract,Background,vintage,Filter,soft,Focus

Uzinele din Yiwu, China, cel mai mare centru mondial pentru producția de beculețe și decorațiuni de Crăciun, sunt afectate de o criză de materii prime care le majorează costurile de producţie, informează Bloomberg.

Mai mult, specialiștii atrag atenția că transportul acestor produse se confruntă cu numeroase întârzieri în drumul lor spre rafturile magazinelor din Occident.

De la mijlocul lunii octombrie, oraşul Yiwu a fost afectat şi de probleme în aprovizionarea cu electricitate, ceea ce i-a obligat pe producători să caute generatoare sau să suspende producţia.

Responsabil pentru 80% dintre produsele de Crăciun în valoare de 6,1 miliarde de dolari pe care China le exportă anual, acest oraş amplasat la aproape 300 de kilometri sud-vest de Shanghai este un exemplu al provocărilor cu care se confruntă producătorii şi retailerii din întreaga lume pe măsură ce se apropie de sfârşitul unui nou an marcat de perturbări de-a lungul lanţurilor de aprovizionare, informează Agerpres.

Majoritatea comenzilor au plecat din Yiwu înainte ca problemele cu aprovizionarea cu energie electrică să se adauge altor probleme cu care s-au confruntat producătorii în 2021. Însă din cauza întârzierilor înregistrate pe mare şi în porturi, precum şi a majorării preţurilor la metale şi plastic, consumatorii vor trebui să plătească mai mult în acest an pentru decoraţiunile lor de Crăciun, a punctat Chen Jiang, proprietarul unei fabrici care produce în principal instalaţii de iluminat pentru Crăciun.

Acesta a recunoscut că a majorat preţurile cu peste 10% începând din luna iunie din cauza creşterii costurilor cu materialele.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii