Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Crenguţa Leaua este primul vicepreşedinte român al Curţii Internaţionale de Arbitraj de la Paris

Avocatul Crenguţa Leaua a fost numit vicepreşedinte al Curţii Internaţionale de Arbitraj de la Paris, urmând să preia funcţia la 1 iulie, informează MEDIAFAX.Paris,  
Crenguţa Leaua

Curtea este condusă de un preşedinte, secondat de 17 vicepreşedinţi, acoperind teritorial toate continentele. Pentru mandatul 2015-2018, la conducerea instituţiei a fost desemnat francezul Alexis Mourre.

„Este pentru prima dată când în lista vicepreşedinţilor Curţii Internaţionale de Arbitraj ICC Paris se regăseşte un jurist dintr-o ţară din Europa de Est, alta decât Rusia. Această numire vine după încheierea unui mandat de trei ani ca membru al Curţii, perioadă în care m-am străduit să am o implicare concretă şi semnificativă în activitatea acestei instituţii arbitrale”, a declarat Leaua, într-un comunicat.

Curtea Internaţională de Arbitraj ICC Paris este cea mai importantă instituţie arbitrală la nivel global. Are sediul la Paris şi birouri teritoriale în New York şi Singapore, dar permite organizarea de proceduri pe teritoriul oricărui stat. Un număr semnificativ de proceduri arbitrale ICC au loc anual pe teritoriul României sau cu participarea juriştilor români.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii