Cautare
, Staff

Bănci |
|

Credit Europe Bank România a obținut în 2017 un profit brut de 54 de milioane de lei, o creștere de 32%

Credit Europe Bank România a obținut, anul trecut, fațp de anul anterior, o creștere de 32% a profitului brut, atingând un nivel de 54 de milioane de lei, cu o rată a solvabilității de peste 20%.
Credit-Europe-Bank-Romania

În plus, venit operațional, înainte de provizioane, s-a ridicat la 221 de milioane de lei.

„Pe segmentul retail, sub brand-ul CardAvantaj, cardurile de credit au continuat să fie principalul motor al creșterii. Numărul acestora a continuat să se mărească, iar rulajul sumelor utilizate a crescut cu peste 10% față de 2016. O astfel de creștere este rezultatul atragerii de noi clienți precum și a activării portofoliului actual”, a declarat Yakup Cil, CEO al Credit Europe Bank România.

Rulajul sumelor utilizate aferente cardurilor de credit a fost de 1 miliarde de lei, la un număr total al cardurilor de credit de 315.937.

În ceea ce privește cardurile, obiectivul pentru anul 2018 este o creștere a vânzărilor de carduri de 20% și o majorare a rulajului sumelor utilizate cu peste 15%, față de anul trecut, concomitent cu o mărire a cotei de piață și a rentabilității.

Pentru atingerea acestor obiective, CEB va continua să investească în noi tehnologii, dezvoltând parteneriate strategice cu principalii comercianți/retaileri, și majorând cheltuielile de marketing, propoțional cu creșterea anuală a afacerii”, au mai spus reprezentanții CEB.

Valoarea activele băncii a crescut cu 9%, față de anul anterior, până la 4,68 de miliarde de lei, reprezentând 1,09% din piață, cotă similară cu cea de anul trecut.

În ciuda concurenței acerbe de pe piață, în anul 2017 rata noilor activități de creditare pe segmentul corporate și IMM nu a scăzut, iar creditările corporate și IMM au avut o ușoară creștere”, a menționat reprezentanții CEB.

Portofoliul total de credite al băncii a ajuns la 2,24 de miliarde de lei.

În 2017, totalul depozitelor clienților a rămas constant, la un nivel de peste 600 de milioane de euro (2,93 de miliarde de lei), cu o bază a depozitelor bine diversificată, susțin reprezentanții CEB.

Privind în perspectivă, ne exprimăm încrederea în capacitatea noastră de a continua rata de creștere profitabilă, atât în 2018, cât și după acest an. Pentru anul 2018, principalele noastre obiective continuă să fie extinderea segmentului cardurilor de credit, precum și activitățile de creditare a companiilor mari și a IMM-urilor”, a adăugat Yakup Cil.

Credit Europe Bank România avea 55 de sucursale, la finele anului trecut, angajând 893 de persoane. de asemenea, avea o rețea de 120 de ATM-uri și 9.252 de POS-uri.

 

În anul 2017 Credit Europe Bank (Romania) SA a sărbătorit 24 de ani de prezență pe piața locală. Membră a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, banca este activă din anul 1993, când era denumită Banca de Credit Industrial și Comercial, devenind Finansbank în anul 2000, iar apoi, în 2007, în urma unui proces de rebranding, redenumindu-se Credit Europe Bank România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii