Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Credit Agricole Bank România a avut anul trecut o pierdere de 6 milioane euro

Aşteptările privind veniturile
Credit Agricole Bank România a avut anul trecut o pierdere netă de 6 milioane euro, similară cu cea din 2011, în condiţiile deteriorării mediului economic, cererii scăzute de pe piaţa de creditare, creşterii şomajului şi a instabilităţii cursului, anunță banca.

Activele băncii au ajuns la finele anului trecut la 292 milioane de euro, în creștere cu 13% în comparație cu anul anterior. Totalul creditelor bancii a crescut cu 14%, la 241 milioane euro, iar cel al depozitelor s-a majorat cu 56%, ajungând la 113 milioane euro. Rezultatul a fost diminuarea cu 9% în 2012 a diferenţei dintre creditele şi depozitele clienţilor.

Venitul net al Credit Agricole Bank România a crscut cu 7% anul trecut, în comparație cu 2011.

Cheltuielile operaţionale au scăzut cu 6% faţă de anul precedent. Reorganizarea resurselor umane a reprezentat un alt obiectiv important pentru 2012, ce a înregistrat o scădere cu 12% a numărului de salariaţi activi în 2012  față de 2011, a anunțat banca.

Credit Agricole Bank România este fosta Emporiki Bank România, dar a fost preluată în iunie anul trecut de grupul francez Credit Agricole, lider pe piaţa de retail din Franţa.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii