Cautare
, Contributor

Forbes Staff

Industrie |
|

Creaton, producătorul de țigle ceramice, a anunțat vânzări de 65 mil. euro în zece ani de prezență în România

Creaton, lider german în producția de țigle ceramice, a anunțat vânzări de 65 milioane euro și 22% cotă din piața de țigle ceramice, în zece ani de prezență în România.
 aboneaza-te
crestere-economica-evolutie-growth-money-bani

Din cifra de afaceri de 9,7 milioane euro din regiune, în România s-au realizat 90% din vânzări în anul 2019. Din România se gestionează prezența Creaton în Bulgaria și Moldova.

„Această cifră clasează țara pe al doilea loc, aproape de Ungaria, la vânzările din sud-estul Europei, care au ajuns în 2019 la 37,5 mil euro. Zona Transilvaniei reprezintă 60% din totalul vânzărilor în România, remarcăm însă o creștere a cererii în afara arcului Carpatic, care în urmă cu 6 ani reprezenta doar 15% din totalul vânzărilor în România. Investiția medie pentru un proiect este de 3000 – 4000 de euro, pentru o învelitoare cu o suprafață de 200 mp. În aceste costuri sunt incluse și accesoriile care aduc un plus de performanță sistemului de învelitoare – membrana anticondens, elementele ceramice de ventilație sau sistemele de siguranță pentru acoperiș”, declară Manuel Buturugă, Sales Director, Creaton South East Europe.

Cu producție în 18 țări din America de Sud, Africa și Europa, divizia de învelitori a grupului Etex, din care face parte compania Creaton, a înregistrat la finalul anului 2019 vânzări în valoare de 840 milioane euro, în creștere cu 3,2% față de 2018.

„În continuare ne propunem consolidarea cotei de piață și o creștere care să fie susținută de capacitățile de producție ale fabricilor din Ungaria, Germania și Polonia. Estimăm totodată o creștere accentuată a modelelor de țigle tip solzi și a modelelor de țiglă interlocking plată, care vor fi principalii vectori de vânzare”, adaugă Manuel Buturugă.

Creaton este un producător de țigle ceramice cu o tradiție de peste 130 de ani, fiind membru al grupului internațional Etex, specializat în producția tiglelor din beton de calitate superioară. Istoria companiei a început în 1884, în Bavaria, unde Alois Berchtold a pus bazele unei fabrici. În 1992, prin fuziunea companiilor Josef Berchtold GmbH și Ernst Ott GmbH se creează compania Creaton Berchtold & Ott.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii