FacebookTwitterLinkedIn

Întreaga piață de servicii și software RPA (tehnologie care oferă soluții de automatizare a activităților repetitive efectuate de angajați) este estimată să ajungă la 16,2 miliarde de dolari până în anul 2023 (12 mld. dolari va fi valoarea atinsă de piața de servicii RPA și 4,2 mld. dolari de către piața de software RPA), a arătat Craig Le Clair.

Anul acesta, piața globală de servicii RPA va ajunge la 5,8 miliarde de dolari, în timp ce piața de software RPA va ajunge la 1,7 miliarde de dolari.

Citește și: EXCLUSIV FORBES | Ce avere are Daniel Dines, bossul roboților? Este mai bogat decât Ion Țiriac?

Automatizările vor fi necesare în toate domeniile și departamentele unei companii, de la marketing până la logistică, iar pe măsură ce tehnologia avansează, modelele operaționale vor deveni din ce în ce mai bune.

„Poți construi multe cu ajutorul RPA și al roboților pentru a oferi servicii mai bune clienților”, a spus Craig Le Clair.

Citește și: Vargha Moayed, Chief Strategy Officer UiPath: „Contiuăm expansiunea geografică, pentru noi nu există piață care să fie prea mică”

Mai mult, dacă astăzi, 79% dintre companiile globale lucrează cu trei sau mai mulți furnizori de RPA, în 3 ani, 55% dintre acestea vor lucra cu trei sau cu mai mulți furnizori, arată datele Forrester, companie de cercetare de piață americană în domeniul tehnologic.