FacebookTwitterLinkedIn

După ce oamenii de știință care consiliază guvernul britanic au avertizat că rata mortalității va crește dacă nu se iau acțiuni urgente, Johnson a spus că noile restricții ar putea dura șase luni, deși a încetat să impună un alt blocaj complet.

„Îmi pare rău să spun că, la fel ca în Spania, Franța și în multe alte țări, am atins un moment de cotitură periculos”, a declarat Johnson în fața Parlamentului.

La doar câteva săptămâni după ce i-a îndemnat pe oameni să se întoarcă la locul de muncă, Johnson i-a sfătuit acum să lucreze de acasă, dacă pot.

Restricții mai mari

El a ordonat închiderea tuturor puburilor, barurilor, restaurantelor și a altor localuri la ora 22:00. De asemenea, măștile vor deveni obligatorii în mai multe locuri publice, iar întreprinderile care încalcă regulile vor fi amendate.

Cu toate acestea, școlile și universitățile vor rămâne deschise. Potrivit consilierilor guvernamentali, numărul de cazuri noi ar putea ajunge la 50.000 pe zi până la jumătatea lunii octombrie. În consecință, Johnson a avertizat că ar putea fi introduse restricții suplimentare în cazul în care noile măsuri nu funcționează.