Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

COVID: Noi studii arată că persoanele infectate sunt cel mai contagioase în primele 5 zile

Persoanele infectate cu SARS-CoV-2 sunt cele mai susceptibile de a transmite virusul în primele cinci zile după ce au prezentat simptome,  arată noi cercetări.  
coronavirus

Autorii acestui studiu amplu, publicat joi în jurnalul medical The Lancet Microbe, au declarat că rezultatele au subliniat necesitatea identificării și izolării precoce a cazurilor de COVID-19, scrie Euronews.

Înțelegerea momentelor în care pacienții sunt cel mai probabil să fie contagioși este esențială pentru a lua măsuri eficiente de sănătate publică pentru a controla răspândirea globală a COVID-19.

“Aceasta este prima analiză sistematică și meta-analiză care a examinat și comparat în mod cuprinzător încărcătura virală și eliminarea acestor trei coronavirusuri umane. Oferă o explicație clară a motivului pentru care SARS-CoV-2 [cunoscut sub numele de COVID-19] se răspândește mai eficient decât SARS-CoV și MERS-CoV și este mult mai dificil de conținut”, a declarat autorul principal dr. Muge Cevik de la Universitatea din St Andrews din Scoția.

Cea mai cuprinzătoare cercetare asupra COVID-19

„Constatările noastre sunt în concordanță cu studiile de urmărire a contactelor care sugerează că majoritatea evenimentelor de transmitere virală apar foarte devreme și mai ales în primele cinci zile de la debutul simptomelor, indicând importanța autoizolării imediate”, a adăugat el.

Cercetarea, una dintre cele mai cuprinzătoare până în prezent, cu 98 de studii incluse, a analizat trei coronavirusuri umane – SARS-CoV, SARS-CoV-2 și MERS-CoV – și încărcăturile lor virale. Dintre cele trei, COVID-19 s-a dovedit a fi cel mai infecțios în primele cinci zile de la prezentarea simptomelor.

Studiul nu a analizat atent persoanele asimptomatice, deoarece cercetătorii au spus că datele disponibile sunt „limitate”, dar Cevik a avertizat că acestea pot fi la fel de infecțioase, dar pentru o perioadă mai scurtă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii