Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

COVID-19: Testul Becton Dickinson, de 15 minute, a fost autorizat în Europa

Testul Covid-19 de la Becton Dickinson and Co., care dă rezultatele în 15 minute, a fost autorizat pentru utilizare în țările care acceptă marcajul CE european, a declarat miercuri producătorul de dispozitive medicale.  
 aboneaza-te
Test Covid-19 shutterstock_1692370762

Becton Dickinson va introduce testul pe piețele europene la sfârșitul lunii octombrie, relatează Bloomberg. Acesta face parte dintr-o nouă clasă de instrumente de screening mai rapide, care identifică proteinele antigene de pe suprafața SARS-CoV-2. De asemenea, rulează pe sistemul BD Veritor Plus, de dimensiunea unui telefon mobil, și cel mai probabil va fi utilizat de serviciile de urgență, medicii generaliști și medicii pediatri.

Testele antigene

„Este într-adevăr o noutate care schimbă jocul aici, în Europa”, a spus Fernand Goldblat, șeful BD pentru Europa care a subliniat nevoia și mai mare de astfel de teste aici, când țările se confruntă cu un al doilea val al pandemiei.

Testele antigene au apărut ca un instrument valoros deoarece aduc rezultate mult mai rapid decât testele PCR standard. Totuși, ele sunt, în general, mai puțin exacte. În SUA, de exemplu, se recomandă confirmarea rezultatelor negative printr-o metodă de testare moleculară.

Sunt și alte companii care au lansat recent teste antigene pe piețele europene, precum Roche Holding AG și LumiraDx. Testul Becton Dickinson, deja disponibil în SUA, va fi produs în cantități de până la 12 milioane lunar până în martie 2021.

În SUA, sistemul Veritor Plus are un preț mediu de vânzare de la 250 la 300 dolari, iar testele în sine costă aproximativ 20 de dolari fiecare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii