Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

COVID-19: Slovacia, una dintre primele țări care relaxează restricțiile

Modelul Slovaciei de a testa pe scară largă - prin folosirea testelor antigen pare să dea roade într-o perioadă în care majoritatea statelor europene se confruntă cu un val doi al infectărilor cu virusul SARS CoV-2.
shutterstock_1839235378

Autoritățile din Slovacia au anunțat că de luni, 16 noiembrie se vor redeschide la jumătate din capacitate teatrele, sălile de cinema şi bisericile, iar sălile de fitness şi piscinele vor putea opera cu un număr limitat de vizitatori, informează Digi24.

Mai mult, premierul Igor Matovic a anunțat pe pagina sa de Facebook că meciurile din liga de hochei şi cea de fotbal vor fi reluate, dar fără spectatori. Igor Matovic a declarat că testarea pe scară largă – prin folosirea testelor antigen, care oferă rezultate mai rapide, dar cu o precizie mai mică în comparaţie cu testele standard PCR – a contribuit la reducerea proporţiei de infectări cu mai mult de jumătate.

Slovacia are 5,5 milioane de locuitori și a raportat în total de la debutul pandemiei 83.796 de cazuri de coronavirus. În urma testărilor cu antigen, Slovacia a descoperit aproximativ 60.000 de cazuri noi de COVID-19.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii