Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

COVID-19: Se prelungește scutirea temporară de taxe vamale și TVA la dispozitivele medicale

Oficialii europeni au decis ca scutirea temporară de taxe vamale şi de TVA la importurile de dispozitive medicale şi de echipamente de protecţie din ţări terţe să fie prelungită până la 31 octombrie.
 aboneaza-te
shutterstock_1629339433

Comisia Europeană a decis să prelungească cu 3 luni scutirea temporară de taxe vamale şi de TVA la importurile de dispozitive medicale şi de echipamente de protecţie din ţări terţe, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, informează Agerpres.

Decizia se explică prin faptul că numărul de cazuri de coronavirus din statele membre constituie încă un risc la adresa sănătăţii publice şi că în statele membre sunt încă raportate deficite de dispozitive medicale.

Scutirea de taxe vamale

“Trebuie să depunem toate eforturile pentru a ne asigura că dispozitivele medicale şi echipamentele de protecţie ajung la cei care au nevoie de ele. Din acest motiv, am decis să extindem cu trei luni scutirea de taxe vamale şi de TVA la importurile de astfel de echipamente din ţări terţe.

Pe întreg teritoriul Europei, cadrele medicale au lucrat neobosit pentru a salva cât mai multe vieţi şi profit de această ocazie pentru a-mi exprima din nou respectul profund şi recunoştinţa”, a declarat Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie.

La 11 iunie 2020, Comisia a consultat toate statele membre, precum şi Marea Britanie, cu privire la necesitatea extinderii scutirii, iar acestea au decis să o solicite.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii