Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

COVID-19 a sărăcit piața muncii din Ungaria cu 130.000 de locuri de muncă

Cu o estimare de contractare a economiei cu trei procente anul acesta, Ungaria a pierdut aproximativ 130.000 de locuri de muncă din cauza efectelor produse de COVID-19.
 aboneaza-te
shutterstock_1730900383

La începutul acestei săptămâni, Banca Centrală a Ungariei (NBH) a redus neaşteptat rata dobânzii de referinţă cu 15 puncte de bază, la 0,75%, prima astfel de decizie din ultimii patru ani, răspunzând pagubelor mai mari decât se estima la adresa economiei, de pe urma pandemiei, transmite Reuters.

“Virusul nu a atacat doar sănătatea, ci şi locurile de muncă”, a declarat la o conferinţă de presă Gergely Gulyas, care a dat asigurări că numărul slujbelor pierdute nu este atât de drastic cât se estima iniţial, scrie Agerpres.

Gulyas a precizat că nu există un consens în rândul membrilor Guvernului privind performanţa economică din acest an, unii previzionând o recesiune atenuată, alţii una mult mai severă.
“Dacă va exista un al doilea val de infecţii, nu sunt şanse să fie evitată recesiunea anul acesta”, a avertizat şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

După anunţul de marţi al Băncii Ungariei, forintul s-a depreciat din nou, înregistrând cea mai slabă performanţă din Europa Centrală. Joi, după o nouă depreciere, un euro era cotat la 354 de forinţi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii