FacebookTwitterLinkedIn

În acest sens, organizația a trimis deja autorităților o scrisoare deschisă, amintind acestora că în această perioadă de restricții, industria HoReCa a înregistrat cele mai mari pierderi financiare, înre 30% și 70%.

„Peste 30% dintre afacerile din domeniu s-au închis permanent, iar restul celor care încă supraviețuiesc, nu mai pot rezista cu un program scurt, care nu permite desfășurarea unui interval orar critic pentru un business din ospitalitate, respectiv intervalul orar pentru cină”, se arată într-un comunicat al organizației.

Astfel, oficialii HORA solicit autorităților: eliminarea restricțiilor privind programul (05:00 – 21:00) și permiterea funcționării în intervalul 05.00 – 02.00, respectând aceleași măsuri de acces pe baza certificatului verde, funcționarea cu până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și permiterea în mod excepțional a funcționării cu program nelimitat în noaptea de Revelion.

Conform legislației în vigoare, în prezent operatorii care activează în industria HoReCa sunt obligați să-și încheie activitatea începând cu orele 21. Ei trebuie să primească în incinta locațiilor numai persoane posesoare de certificat verde și sunt obligați să funcționeze la o capacitate de 50%.