FacebookTwitterLinkedIn

În cadrul conferinței de presă de la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Sănătății a punctat faptul că acest medicament nu se află pe lista de medicamente compensate şi este introdus în România pe o autorizaţie de nevoie speciale.

„Este vorba despre faptul că în protocolul de tratament al bolilor infecto-contagioase pot fi eliberate în regim ambulatoriu, de farmacia cu circuit închis din spitale, la recomandarea medicului specialist din cadrul acestui spital. Vorbim aici în principal despre posibilitatea eliberării medicamentul Favipiravir pentru bolnavii COVID cu forme uşoare. Este vorba despre un medicament care are autorizaţie temporară din India şi care nu este pe lista de compensate în România, drept urmare nu poate fi acordat pe gratis în sistemul farmaciilor. Acest medicament este introdus în România pe o autorizaţie de nevoie speciale, deci nu are autorizaţie de punere pe piaţă solicitată de către producător”, a explicat ministrul Sănătăţii.

De asemenea, Cseke Attila a ținut să precizeze că medicamentul poate fi recomandat de medicul specialist şi pentru un pacient care să urmeze tratamentul la domiciliu.