Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

COVID-19: Ministrul britanic de finanțe promite „orice va fi nevoie” pentru a repune economia pe picioare

În discursul său de astăzi, ministrul britanic de finanțe va miza pe prezentarea unui plan bugetar ce are în vedere redresarea economiei Angliei în contextul efectelor suferite în urma pandemiei de coronavirus.
London,/,United,Kingdom,-,October,20,2020:,British,Chancellor

„Rishi Sunak va promite miercuri să facă orice va fi nevoie, inclusiv să ofere o prelungire de cinci luni unui plan uriaș de salvare a locurilor de muncă, cu scopul de a duce economia spre ceea ce speră să fie ultimele luni ale restricțiilor COVID-19”, informează Reuters, citând extrase din discursul ministrului de finanțe.

Conform statisticilor, Marea Britanie a raportat cel mai mare grad de îndatorare de după cel de-al Doilea Război Mondial și tendința va fi de a se îndrepta din nou către piețele de obligațiuni.

„Odată ce ne îndreptăm spre redresare va trebui să începem să reparăm sectorul finanțelor publice – și vreau să fiu sincer astăzi cu privire la planurile noastre de a face acest lucru”, va mai spune Rishi Sunak parlamentului.

Marea Britanie a înregistrat cel mai mare număr de morți de COVID-19 din Europa și a suferit cel mai puternic șoc economic în rândul marilor țări bogate, potrivit datelor oficiale, economia scăzând anul trecut cu 10%, cea mai abruptă scădere din ultimele trei secole.

Până în prezent, Rishi Sunak a cheltuit aproximativ 300 miliarde de lire sterline pe măsuri de sprijin de urgență și reduceri de impozite.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii