Cautare




, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

COVID-19 destabilizează piața globală a cărnii de pasăre

Pandemia de coronavirus a afectat vizibil evoluția pieței de carne de pasăre. Comparativ cu sfârșitul lunii mai 2019, prețul în euro pe suta de kilogram greutate carcasă broiler a scăzut cu aproximativ 9 procente, respectiv 176,12 euro.
farm-932088_1280

„De la începutul pandemiei, prețul a fost în declin în fiecare săptămână cu 0,5%, 0,7%”, a punctat dr. Mary-Eugenia Pană, președintele Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România (ACEBOP) pe baza datelor Eurostat și INS.

Dacă Europa anunța în săptămâna 21 un preț de 176.12 euro/100 kg greutate carcasă, Brazilia afișa un preț de dumping, de 64.88 euro/100 kg greutate carcasă – la mare concurență cu Polonia, principalul furnizor al României de carne de pasăre și locul întâi european, cu 17% din producția comunitară.

Printre cele mai importante probleme cu care se confruntă în acest moment sectorul avicol se numără cele legate de producția de stoc, lipsa de sprijin european și național, extinderea deficitară a comercializării către piețele terțe mari, căderea brutală a vânzărilor către Marea Britanie, nefuncționarea legii reproducției la pasăre, lipsa unei politici coerente privind balanța producție-import-comercializare și nu în ultimul rând, scăderea prețului de vânzare față de anul 2019.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii