Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

COVID-19: Costurile cu organizarea Jocurilor Olimpice vor crește cu aproximativ un miliard de dolari din cauza măsurilor anti-COVID

Reprezentanții Comitetului de organizare de la Tokyo, dar și autoritățile japoneze pregătesc spre a da publicității un raport intermediar legat de noile măsuri de combatere a coronavirusului pe perioada desfășurării competițiilor în cadrul Jocurilor Olimpice de anul viitor.
shutterstock_1558284449

Totodată, aceștia au estimat o creștere a costurilor cu organizarea la aproximativ 960 milioane de dolari, din cauza măsurilor anti-COVID 19, informează publicația The Japan Times.

Potrivit presei japoneze, costurile pentru combaterea COVID-19 vor include instalarea infrastructurii de îngrijire a sănătăţii, inclusiv un sistem de testare şi achiziţionarea echipamentului necesar pentru prevenirea infecţiei.

Costurile suplimentare de funcţionare generate de amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice sunt de aşteptat să includă și cheltuielile legate de securizarea jocurilor, închirierea echipamentelor şi taxele de depozitare, precum şi costurile cu forţa de muncă.

Jocurile ar fi trebuit să coste în jur de 1,35 trilioane yeni japonezi înainte de a fi amânate în martie, cu patru luni înainte ca ceremonia de deschidere olimpică să aibă loc în capitala Japoniei. Din această sumă, comitetul organizator planifică să acopere 603 miliarde yeni, Guvernul metropolitan din Tokyo 597 miliarde yeni şi guvernul central restul de 150 miliarde yeni. Costurile suplimentare vor fi adăugate pe lângă aceste cifre.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august 2021.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii