Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

COVID-19: China refuză să ofere OMS datele neprelucrate despre primele cazuri

China a refuzat să ofere datele neprelucrate în legătură cu primele cazuri de infectări cu SARS CoV-2 echipei de experți ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Shanghai/china-may.2020:,To,Prevent,Infection,Of,Coronavirus,Covid-19,Pneumonia,,People,Wearing

„Autoritățile chineze au oferit numai un rezumat în ceea ce privește primele cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 înregistrate în decembrie 2019. Asta deși, experții OMS au solicitat informațiile neprelucrate”, a declarat Dominic Dwyer, un expert australian în boli infecţioase, membru al echipei OMS, relatează Reuters.

Dominic Dwyer susține că obţinerea accesului la datele neprelucrate este importantă în special pentru că doar jumătate dintre cei 174 de pacienţi infectați la acel moment au fost expuşi la piaţa Huanan din Wuhan, unde a fost iniţial descoperit noul coronavirus.

„Din acest motiv am continuat să cerem aceste informaţii. De ce acest lucru nu se întâmplă, nu pot comenta. Fie este vorba despre ceva politic, fie este vorba despre timp sau este dificil… Însă dacă există alte motive pentru care aceste informaţii nu sunt disponibile, nu ştiu. Se pot face doar speculaţii”, a concluzionat expertul OMS.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii