Cautare
, Contributor

Explorator. De vocație, om. De profesie, povestitor. www.georgianaciofoaia.ro

ForbesLife |
|

Cover Story: Triumful eleganței

Mihaela Ciltea este una dintre acele femei care, atunci când intră într-o încăpere, captează toate privirile. Elegantă, sofisticată, volubilă, a adus brandul de bijuterii Le Midì în România, iar începând cu acest an este Managing Director al companiei. Stabilită în frumoasa Italie, Mihaela crește, alături de soțul ei, un brand din ce în ce mai prezent în întreaga lume.
Capri 1 3O5A2010_pp_C

Mihaela, povestește-ne câte ceva despre tine, unde te-ai născut și ce ai studiat înainte de a pleca din țară.

M-am născut într-unul dintre cele mai frumoase orașe din România, în Brașov. Mama mea și-a dorit foarte mult ca eu să învăț și să vorbesc limbi străine. Am urmat cursurile școlii de limba germană, îmi aduc aminte cu plăcere de acea perioadă, iar cunoașterea și studiul în această limbă considerată destul de complicată mi-au structurat un mod de gândire care m-a ajutat foarte mult în toate proiectele în care m-am implicat de-a lungul timpului. În primul an de liceu, ne-am mutat la București, tatăl meu fiind medic primar, specialist în oftalmologie, a fost transferat la spitalul militar central. Anii de liceu au fost superbi, am frecventat liceul de Științe ale Naturii C. A. Rosetti, iar apoi am continuat cu facultatea de Chimie alimentară la Galați.

De la industria alimentară până la cea a bijuteriilor cu perle, e drum lung. Când ai plecat din țară și cum ai început colaborarea cu Le Midì?

În anul în care am terminat facultatea, am plecat împreună cu Dinu, soțul meu, la Notingham cu o bursă de studii la o renumită companie alimentară din Anglia. Sincer, eu în Anglia nu am fost foarte „happy “, nereușind să mă obișnuiesc nici cu clima și nici cu modul lor de a fi. Eu sunt o fire veselă, prietenoasă, îmi place să trăiesc și să muncesc în atmosferă bună și frumoasă. Cu siguranță Anglia este o țară minunată, dar nu este locul în care eu mi-am dorit să locuiesc. Este un mare privilegiu să poți să alegi unde să locuiești, iar eu am ales Italia. Un loc superb cu oameni prietenoși, o țară care mi-a dăruit foarte mult, prieteni buni și oportunități nenumărate.

Deși am plecat din Anglia în Italia pentru un post de inginer chimist la o mare companie alimentară italiană, de îndată ce am ajuns în Italia, pentru că mi s-au deschis alte uși, am renunțat să mai lucrez în industria alimentară. În câteva luni după ce am ajuns în Italia, am început să lucrez ca model pentru Fendi, aceasta fiind una dintre ușile despre care pomeneam anterior.

Când m-am prezentat la Palazzo Fendi și m-au ales pentru prima linie am crezut că visez, am fost foarte fericită!

În același timp, pentru că noi locuim aproape de Roma, lângă mare, iar în acei ani piața imobiliară era în plină efervescență, mi-am deschis agenția mea imobiliară, „Michela Immobiliare“.

Mi-am dat seama că acest lucru poate fi o bună oportunitate când am început să căutăm casă pentru noi. Așa mi-a venit ideea, minunată de altfel, pentru că au urmat ani extraordinari, în care afacerile imobiliare au mers foarte bine.

Alături de soțul meu, am făcut totul și împreună am realizat ceea ce avem acum. Este o persoană minunată, dintr-o familie frumoasă cu principii sănătoase și cu o educație specială. Între noi este o complicitate indisolubilă, armonie și punem pasiune în tot ceea ce facem. Dinu terminase facultatea de medicină în România, iar în Italia a făcut alți 3 ani de facultate pentru recunoașterea diplomei și pentru a putea lucra ca medic. În acea perioadă a fost mult mai complicat decât este acum, când s-a înscris la ordinul medicilor, pentru că nu erau foarte mulți români medici, primarul din orașul nostru l-a felicitat, transformând această victorie într-un moment deosebit pentru noi.

Cu câțiva ani în urmă, când primarul din Latina, Vincenzo Zaccheo m-a numit Consilier pentru integrare și relații cu România, am avut plăcerea să cunosc proprietarii brandului Le Midì, ale cărui bijuterii m-au fascinat prin rafinament și eleganță. Pentru că auzisem că lucrurile mergeau foarte bine si piața de lux asemenea, m-am gândit să le aduc în România. Știam că domnișoarele și doamnele în România sunt prețioase și atente la ținuta lor și am fost sigură că vor avea succes. Așa a fost! Pot spune că am intrat pe ușa cea mare în România, pe care însă, trebuie să recunosc, ne-a deschis-o o bună prietenă. La început am distribuit bijuteriile Le Midì în România prin Micri Gold, atunci l-am cunoscut pe Cristian Ioniță și staff-ul său, persoane deosebite și foarte serioase. Mai târziu am ales Cellini pentru că au o distribuție mai mare, cu Alessandro Amato ne-am înțeles foarte bine și am avut o colaborare fructuoasă de care ne bucurăm și în prezent.

Care sunt lecțiile pe care le-ai învățat de la părinții tăi, despre care vorbești cu atât de multă dragoste?

Mama mi-a insuflat încrederea în mine, m-a răsfățat, mi-a dat tot ce mi-am dorit și mi-a oferit tot ce a fost mai bun, o copilărie și o adolescență frumoase, lipsite de orice griji. De la tatăl meu am învățat să fiu ordonată, muncitoare și să fac lucrurile cât mai bine. Era un perfecționist.

De mică am fost atrasă de lumea modei, mi-a plăcut să mă îmbrac frumos și am fost atentă la detalii. Mama mea a avut un rol determinant. Ea m-a învățat cum să asortez culorile, ce și cum să port, cum să mă comport, cum să stau și cum să merg. Îmi spune mereu „stai dreaptă și cu fruntea sus!“. Zâmbesc și îmi amintesc mereu cu drag de multe cuvinte și sfaturi ale ei pe care nu cred să le uit vreodată.

Înțeleg așadar că a existat întotdeauna atracția către frumos și estetic. Dar de ce te-au atras bijuteriile cu perle?

Cu perlele am o relație specială. Așa cum am spus, am fost fascinată dintotdeauna de lumea modei și a bijuteriilor. Îmi amintesc și acum cu plăcere despre ce mi-a spus mama când am plecat din România: „să ai grijă de bijuteriile tale!“. Aveam bijuterii frumoase de la mama și de la soțul meu, dar, dacă îți vine să crezi, nici una cu perle. Primele bijuterii pe care mi le-am cumpărat când am ajuns în Italia au fost o pereche de cercei și un inel cu perle și safire, pe care apoi le-am dăruit mamei.

Din primele câștiguri de la agenția imobiliară mi-am cumparat un șirag de perle cu aur și diamante, pe care îl am și acum și îl port cu mult drag. Consider că perlele au un rol important în ținuta și aspectul unei femei, chiar mai mult decât orice altă bijuterie. Eu cred că perlele sunt o adevărată definiție a feminității. Din punctul meu de vedere, noblețea și rafinamentul unei domnișoare sau ale unei doamne pot fi completate de câteva lucruri simple, dar atent alese, un șirag de perle, o cămașă de mătase fină și un parfum bun, sunt alegeri simple, dar care au un efect garantat. O domnișoară sau o doamnă care poartă bijuterii cu perle, fie un șirag de perle, o brățară sau o pereche de cercei  cu perle, are o prezență și o distincție aparte.

Bijuteriile Le Midì redefinesc modul de a purta bijuterii cu perle, ele vizează în primul rând publicul tânăr, iar doamnelor le conferă un aer tineresc și jucăuș. Modelele colierelor sunt unice, foarte fine și elegante, dar în același timp vesele și jucăușe. Materialele din care sunt create colierele sunt prețioase: perle, aur, diamante care, uneori îndrăzneț, dar foarte rafinat sunt combinate cu panglici din mătase sau catifea. Cerceii sunt din aur cu perle, diamante și trandafiri de coral. Unele brățări sunt din fir de mătase și aur, perle sau trandafiri din pietre naturale, aceste brățări pot fi purtate și de către micuțele domnișoare.

Citește și Cover Story: Liberté, créativité, business, bonheur

Pentru că am îndrăznit să ne avântăm în subiectul modelelor de bijuterii și al preferințelor, cum porți tu perlele?

Mereu și în fiecare zi! Ador perlele și bijuteriile Le Midì, pentru ca sunt foarte frumoase, pentru ca sunt deosebite. Port perlele cu tricou și blugi, la cămășile de mătase, la puloverele de cașmir. Uneori adorm cu perlele la gât, nu pentru că uit, ci pentru că îmi pare un mod de a mă răsfăța.

Care este cea mai mare plăcere a ta și, pentru că știu că adori să călătorești, care este destinația preferată?

Ce întrebare frumoasă! Îmi plac foarte multe lucruri. Îmi place să călătoresc și sunt norocoasă pentru că asta facem foarte des, îmi place să îmi revăd prietenii, îmi place să fac lucruri bune și constructive, îmi place să muncesc și îmi face plăcere când mi se fac complimente și sunt apreciată pentru ceea ce fac, pentru cum sunt. Cât despre destinațiile preferate, cu siguranță America! Poate și pentru că avem acolo niște prieteni dragi și prețioși, pe Ela și pe Vio, lângă care ne simțim minunat. Este frumos să stai cu cine vrei, unde îți dorești și să faci ceea ce îți place, este  un mare privilegiu.

Acesta este un fragment din Cover Story-ul ediției de iunie a Forbes Life. Interviul integral poate fi citit în numărul 60 al publicației.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii