Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Cotidianul „The New York Times” a câștigat trei premii Pulitzer

Cotidianul american „The New York Times” a obținut trei premii Pulitzer - două pentru acoperirea mediatică a epidemiei de Ebola din Africa de Vest şi unul despre lobby-ul american -, au anunţat reprezentanţii Universităţii Columbia, care decernează aceste distincţii, informează MEDIAFAX.
 aboneaza-te
Pulitzer_Prize2

„The New York Times” a fost premiat la categoria „jurnalism internaţional”, pentru felul în care întreaga sa redacţie a acoperit din punct de vedere mediatic epidemia de Ebola. Jurnalistul freelancer Daniel Berehulak, care a colaborat cu „The New York Times” la aceste reportaje, s-a impus la categoria “fotoreportaj”.

De asemenea, cotidianul american a fost recompensat cu un premiu Pulitzer, prin intermediul reporterului Eric Lipton, desemnat câştigător la categoria „jurnalism de investigaţie”, cu o serie de articole care au prezentat felul în care reprezentanţii puternicelor grupuri de lobby din Statele Unite pot influenţa deciziile procurorilor şi senatorilor americani.

Aceeaşi categorie a avut în acest an doi câştigători. Astfel, publicaţia „The Wall Street Journal” a câştigat prin reportajul „Medicare Unmasked” primul său premiu Pulitzer după ce acest ziar a fost cumpărat, în 2007, de News Corp.

Premiul Pulitzer la categoria „serviciu public” a revenit cotidianului „The Post and Courier” din Charleston (Carolina de Sud), pentru o serie de reportaje despre violenţa domestică.

Premiile Pulitzer, acordate de Universitatea Columbia, sunt cele mai respectabile distincţii din jurnalismul american şi aduc recunoaşterea de care au nevoie ziarele şi site-urile care suferă de pe urma presiunilor economice şi a constrângerilor bugetare, precizează Mediafax.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii