Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Aurul a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 7 ani pe fondul tensiunilor dintre SUA și Iran

Aurul a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii șapte ani, iar uncia de paladiu a atins un nivel record de peste 2.000 de dolari - toate acestea pe fondul tensiunilor dintre Statele Unite ale Americii și Iran.  
 aboneaza-te
gold.jpg

Preţul aurului a urcat până la 1.579,72 dolari uncia, cel mai ridicat nivel de după luna aprilie 2013. Preţul paladiului a atins recordul de 2.020,18 dolari uncia, iar cotaţiile la argint şi platină au crescut şi ele.

„Geopolitica este pe primul plan”, spune Benjamin Lu, analist la Phillip Futures. “Tensiunile dintre Iran şi SUA au escaladat şi asta a dus la creşterea preţului la aur”, a adăugat analistul.

Cotația aurului a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 7 ani pe fondul tensiunilor dintre SUA și Iran

Aversiunea faţă de risc a pieţelor financiare stă în spatele creşterii preţului la aur, care este văzut ca o investiţie sigură în perioade de incertitudine politică şi financiară.

„Dacă aurul trece de nivelul de rezistenţă de 1.585 dolari pentru o uncie, va ajunge la un nou nivel psihologic de 1.600 de dolari”, a spus Benjamin Lu, analist la Phillip Futures.

 

Dar sunt şi alţi factori care stau la baza creşterii cotaţiei aurului. Analiştii cred că este puţin probabil ca Rezerva Federală americană să majoreze dobânda de referinţă în următoarele şase luni, ceea ce va menţine o presiune asupra dolarului american, ambele elemente fiind pozitive pentru aur.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii