FacebookTwitterLinkedIn

Discuțiile au vizat propunerea de ordonanță de urgență pentru reglementarea serviciului de transport alternativ, publicată oficial de către Ministerului Transporturilor în data de 23 mai 2019 și aflată în acest moment în proces de transparență decizională.

“Ne bucură faptul că toți partenerii sociali prezenți au fost de acord cu reglementarea aplicațiilor și apreciem implicarea lor în dezvoltarea unui cadru legislativ corect și absolut necesar pentru milioane de români care folosesc în mod activ aceste aplicații”, au declarat reprezentanții Clever.

Marea surpriză a dezbaterilor a fost poziția reprezentantului industriei de taxi, domnul Vasile Ștefănescu, președinte COTAR, care a cerut explicit în fața autorităților desființarea taximetriei, prin abrogarea legii nr. 38/2003, după ce domnul Ștefănescu a depus amendamente de susținere a transportului alternativ prin reducerea taxelor de autorizare a aplicațiilor.

Clever consideră că șoferii de taxi trebuie să existe în continuare pe piața de transport din România. Promisiunea noastră este că vom lupta alături de ei pentru actualizarea și modernizarea cadrului legislativ destinat taximetriei, astfel încât cele două tipuri de servicii de transport să coexiste într-un mediu concurențial corect și modern, în beneficiul direct al pasagerilor.