Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

IT |
|

Cota TP-LINK pe piața de routere wireless, peste 60% în T 1 din 2013

Photoland_Corbis_Image_fmt.jpg
Numărul de routere wireless livrate este în creștere, fiind influenţat de creșterea vânzărilor de dispozitive mobile și de creșterea constantă a numărului de conexiuni de acces la Internet. 

Numărul de routere wireless livrate de TP-Link  în primele șase luni ale 2013, a ajuns la peste 200.000 şi este în creștere cu 30% față de perioada similară a anului trecut. TP-Link și-a majorat astfel cota pe piața locală de routere wireless pentru segmentul consumer la peste 60%. Evoluția livrărilor a fost influențată de creșterea vânzărilor de dispozitive mobile în primul semestru și de creșterea constantă a numărului de conexiuni de acces la Internet.  Cele mai bine vândute modele de routere au fost cele din gama N150, dar și N300, însă tendința este de migrare către modele care asigură viteze de transfer de peste 300 Mbps.

Numărul de conexiuni la Internet este de peste 5 ori mai mare decât cel al routerelor wireless instalate, se arată într-un comunicat al TP-Link. Compania anticipează  o creștere de două cifre a livrărilor sale de echipamente de wireless routing pentru următorii 3 ani. „Totodată, 40% din routerele wireless instalate în prezent folosesc tehnologia G ceea ce determină necesitatea înlocuirii lor cu tehnologii mai noi: N sau AC, care să răspundă cerințelor actuale de viteză și calitate a semnalului. Nu în ultimul rând, creșterea vânzărilor de tablete, smartphone-uri, dar și extinderea portofoliului de electronice și electrocasnice cu Wi-Fi vor influența direct creșterea vânzărilor de routere wireless”, susţine Bogdan Mihalcea, director de vânzări TP-Link România.

Pe piața de echipamente de wireless routing pentru consumer, livrările au totalizat 320.000 de unități în primul semestru al anului, în creștere cu peste 15% față de perioada similară a anului trecut. Pentru întreg anul 2013, TP-Link anticipează un volum total de 650.000 de routere wireless livrate, peste estimarea inițială de 600.000 de unități.

TP-Link este producător global de echipamente de rețea pentru clienți SOHO și IMM-uri şi este prezent pe piața românească din 2007, prin trei distribuitori oficiali: Despec, Network One Distribution și Royal Computers. Din martie 2013, TP-Link are reprezentare directă printr-un birou deschis la București, dar și un depozit regional care deservește România și alte șase piețe din regiune.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii