Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Costul de trai, principala preocupare pentru aproape jumătate dintre români

Costul de trai reprezintă principala grijă pentru 47% dintre români, 18% sunt preocupați cu privire la pierderea locului de muncă, iar 9% se arată îngrijorați de presiunea cheltuielilor medicale asupra bugetului familial, arată un studiu realizat de GfK și comandat de grupul International Personal Finance, din care face parte Provident Financial România.
imprumuturi

În plus, potrivit studiului, lipsa veniturilor disponibile este o preocupare pentru doar 8% dintre clienți, alături de cheltuielile cu educația. Rezultatele studiului mai arată că 44% dintre responsanții la sondaj au spus că sunt mulțumiți de nivelul lor actual de trai. În plus, 58% dintre clienții Provident cred că economia României se va îmbunătăți în următorul an.

Motivele pentru care românii se împrumută sunt cheltuieli neașteptate, îmbunătățirile în locuință, cheltuielile medicale sau educația copiilor. Principalele aspecte pe care clienții le iau în calcul atunci când vor să ia un împrumut sunt capacitatea de a plăti confortabil ratele lunare (66%), suma totală pe care trebuie să o ramburseze (42%) și perioada împrumutului (41%).

Mai mult, 3 din 10 respondenți au spus că reușesc să facă economii cu regularitate și, dintre aceștia, peste 55% pun bani deoparte pentru pensii private, cu scopul de a-și asigura un trai liniștit (30%) și a reduce impactul scăderii veniturilor lunare asupra nivelului de trai după pensionare (23%).

Cercetarea a fost realizată în perioada martie-aprilie 2015 pe un eșantion total de 8.040 de clienți Provident din 8 țări (7 țări europene și Mexic), din care 1.034 din România.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii