FacebookTwitterLinkedIn

Businessurile antreprenorului băcăuan Costică Rusu se mişcă într-o zonă care, pentru publicul larg, poate părea destul de anostă: este vorba de producţia de betoane.

Pasiunile sale stârnesc însă interesul general. Îi plac maşinile scumpe şi puternice. Are un Bentley de 200.000 de euro şi un Ferrari. Are şi o colecţie de motociclete, preferata sa fiind un enduro.

S-a reorientat către un business de construcţii datorită tradiţiei din familie: tatăl şi bunicul său au fost ingineri constructori. După terminarea facultăţii, Rusu a fondat compania Unic General Constructor, prin care ulterior a făcut mai multe achiziţii. A cumpărat Rombet, Electroconstrucţia şi Moldavia Construct. Acestea sunt nişte foste companii de stat a căror experienţă l-a ajutat pe Rusu să joace în liga mare. Spune că experienţa oamenilor din aceste companii l-a împiedicat să ia decizii riscante.

Venirea crizei care a afectat masiv domeniul său de activitate a însemnat pentru investitor o schimbare de mindset. A devenit mai precaut, sistând toate investiţiile. În acelaşi timp, dacă până atunci avea în general clienţi din sectorul privat, a început să-i prefere pe cei de stat. Aceştia, deşi puteau să-i creeze probleme de cash flow (statul plăteşte greu), îi aduceau mai multă siguranţă.

Vezi care era averea lui Costică Rusu în 2010