Cautare
, Contributor

Forbes.com

Forbes 500 |
|

Costel Miron

Avere: 39-40 milioane de euro Vârsta: 50 de ani Reşedinţa: Galaţi Domeniu: Comerţ cu produse metalurgice

Costel Miron este acţionarul principal al grupului de firme Mairon, al cărui obiect principal de activitate este metalurgia şi distribuţia de materiale de construcţii. Grupul produce tablă şi oţel beton, profiluri, oţeluri inoxidabile sau oţeluri carbon şi aliaje. Produsele merg atât pe piaţa internă cât şi la export, cu o pondere mică în prezent, dar pe care Miron Costel vrea să pună accentul în
viitor. Printre ţările vizate se numără Germania, Olanda, Cehia, Ungaria şi Republica Moldova. În acelaşi timp, firma este importator de produse metalurgice şi utilaje din India, China, Rusia, Libia sau Turcia.

Criza a afectat afacerile grupului, Mairon Galaţi înregistrând o scădere de peste 80% faţă de 2008, până la un nivel de 80 milioane de euro. În 2008, grupul a investit circa 25 de milioane de euro în construirea unei fabrici de ţevi sudate pentru construcţii  şi instalaţii. De altfel, Mairon deţin mai multe unităţi de ­producţie.

Grupul include companiile Mairon Galaţi şi Mairon Holding Ltd. Mairon Holding a fost înfiinţată în anul 1994 şi are ca obiect de activitate stocarea, procesarea şi distribuţia de produse metalurgice. Firma are depozite de 350.000 mp, din care 120.000 mp reprezintă suprafaţă acoperită, având opt birouri în tară şi depozite la Galaţi şi la Jebel, în judeţul Timiş.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii