Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Costel Constanda – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Costel Constanda Avere: 26-28 de milioane de euro Varsta: 53 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Imobiliare  

Averea lui Costel Constanda s-ar putea mări considerabil dacă decizia instanței în procesul pe care l-a intentat Primăriei Capitalei va fi pusă în aplicare. Potrivit acesteia, autoritățile – în ultimă instanță contribuabilii bucureșteni – trebuie să-i plătească lui Constanda suma de 165 de milioane de euro. Totul a început în 2004, când primar al Bucureștiului era Traian Băsescu.

Pe scurt, Tudor Dumitru şi Lincaru Eugen au fost împroprietăriţi cu Parcul Bordei, în schimbul terenului pe care aceştia îl revendicaseră în Satul Francez. Soţii Constanda au cumpărat de la cei doi Parcul Bordei şi au solicitat consilierilor generali eliberarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care să le permită construirea unui complex rezidenţial. Consiliul a refuzat. Curtea de Apel Bucureşti i-a dat dreptate şi a obligat Consiliul să îi aprobe PUZ-ul şi să îi plătească daune morale de 17 milioane de euro. Cele două părţi au căzut la învoială, urmând ca municipalitatea să primească Parcul Bordei în schimbul Satului Francez pe care i-l alocase lui Constanda şi se mai obliga să îi aprobe o construcţie de parter şi cinci etaje de 21 de metri. Constanda renunţa la daune. Pactul a fost rupt în 2009 de actualii consilieri generali, care nu i-au mai aprobat lui Constanda construcţia, astfel încât în ianuarie 2010 acesta s-a adresat Tribunalului Bucureşti cerându-i să anuleze contractul prin care renunţa la Parcul Bordei în schimbul Satului Francez şi, întrucât Parcul Bordei a intrat între timp în domeniu public, fiind interzisă construirea pe el, solicita despăgubiri conform valorii de piaţă a acestuia în 2008.

Vezi care era averea lui Costel constanda în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii