Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Costel Comană

Costel Comana.jpg
Avere: 13-14 milioane de euro Vârsta: 49 de ani Reşedinţă: Braşov Domenii: Transporturi feroviare         

Fostul şef de gară Costel Comană este un om de cuvânt. Estimările pe care le-a făcut acum doi ani s-au dovedit a fi corecte, în ciuda crizei. Antreprenorul a susţinut că va continua an de an să-şi dubleze rulajul afacerilor sale din transportul feroviar de călători iar estimările sale s-au apropiat de realitatea bilanţului contabil. Din portofoliul său fac parte companiile Regiotrans şi RC-CF Trans pe care le împarte frăţeşte cu asociatul său Iorgu Ganea. Acestea au realizat în 2009 o cifră de afaceri cumulată de 190 de milioane de lei (aproximativ 45 de milioane de euro), faţă de 109 milioane de lei (29,6 milioane de euro) cât a fost în anul anterior. Estimările îndrăzneţe ale lui Comană nu s-au realizat în totalitate, dar au fost aproape de realitate, în ciuda situaţiei economice dificile.

În prezent, companiile lui Comană deţin o cotă de piaţă de 10%, acestea având peste patru milioane de călători. Cu toate acestea, antreprenorul continuă lupta cu gigantul CFR, fiind încrezător că, de la an la an, va muşca tot mai mult din porţia societăţii de stat. O demonstrează cifrele, care arată că operatorii privaţi fac profit în timp ce compania de stat se scufundă în pierderi. Iniţial, CFR a permis operatorilor privaţi să închirieze trasee secundare neprofitabile, aşa-zisa infrastructură neinteroperabilă, dar în prezent aceştia au acces şi la câteva sectoare de pe rutele principale. Pentru a-şi creşte afacerea, Comană a decis împreună cu asociatul său să investească în infrastructura închiriată, chiar dacă statul nu l-a despăgubit. Alături de Regiotrans Braşov, pe piaţa transporturilor feroviare de călători mai sunt patru societăţi: Regional SRL, Servtrans Invest S.A., Transferoviar SRL şi Ferotrans
TFI. Costel Comană a investit şi în domeniul imobiliar alături de acelaşi partener, Iorgu Ganea. Aceştia sunt proprietarii unor terenuri în zona Braşovului, despre care însă menţin discreţie totală.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii